Държавата има власт да спаси Пловдивския панаир като го обяви за групов паметник на културата от местно значение.

Йордан Иванов
6.3.2024
5.1.2023
Държавата има власт да спаси Пловдивския панаир като го обяви за групов паметник на културата от местно значение.
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Начинът да бъде спасен Пловдивският панаир от почетния консул на Руската федерация Георги Гергов, чиито намерения са да го разруши, е един - чрез бърза намеса на държавата.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

В края на миналата година г-н Гергов поднови своя план за пълното овладяване на Пловдивския панаир, измисляйки схема, чрез която община Варна да апортира своя дял в „Пълдин Туринвест“ – дружество, което той управлява.Тази история  на  Пловдив има своята предистория. Тя започва през 2016 г. и се базира на приятелството между лидера на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов и почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов.

Пловдивският панаир може да бъде спасен от почетния консул на Руската федерация Георги Гергов, чиито намерения са да го разруши, но това може да стане само чрез бърза намеса на държавата. Затова настояваме пред служебния министър на културата Велислав Минеков Пловдивският панаир да бъде обявен за групов паметник на културата от местно значение. Това е вариантът терените да не бъдат застроени, а панаирните палати да не бъдат разрушени.

Държавата има власт да спаси Пловдивския панаир и ние от "Демократична България" настояваме да я използва.

Аз и "Демократична България" ще продължим да отстояваме каузата за съхраняване на панаира. Но не трябва да забравяме защо се стигна дотук и кой носи отговорността. Носи я ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, който още през 2016 г. като премиер проправи път към овладяването на Пловдивския панаир от човека на Кремъл в Пловдив Георги Гергов. Направи го с прехвърляне на държавни акции и манипулирани решения на управляваните от ГЕРБ общини Варна и Пловдив.