За Мен

За
политиката

Йордан Иванов на трибуната

На местните избори през 2019 г. бях избран за общински съветник в гр. Пловдив. Днес съм заместник-председател на местния парламент.
През юни 2016 г. бях избран за председател на ДСБ Пловдив и член на Националното Ръководство на ДСБ.
През април 2018 г. поех ресор Децентрализация и Регионално Развитие в екипа за алтернативни политики на Обединение „Демократична България“ между ПП ДСБ и ПП „Да, България!“
Основател съм на НК България на Регионите, който се занимава с децентрализация и развитието на регионите в Републиката.
Член съм на ДСБ от 2009 г. и не съм членувал в други партии.

В основата на убежденията ми стои възможността човек да има свободата сам да избира как да протече живота му и единствено самият той да бъде отговорен за последиците от решенията, които е взимал. Дълбоко под всичко това стоят равните права и задължения, ясните правила, които, за съжаление, в момента са много далеч от нас, защото живеем във времена на универсална несправедливост. Т.е. безусловно споделям принципа, че там, където няма ред и законност, няма и Свобода.

Гражданска
активност

Преди да се ангажирам активно с политика, аз имах моите граждански каузи, за които се борих.
Наблюдавах честността на изборния процес в Пловдив и страната към „Институт за развитие на
публичната среда.“
Бях редови активист и координирах дейностите в Пловдив на НГИ „Правосъдие за Всеки“.
В началото на 2016 г. инициирах гражданска петиция за прозрачност на ОбС Пловдив.

Значка на национална гражданска инициатива "Правосъдие за всеки"

Кариера

Снимка на Йордан Иванов държащ таблет

Днес съм адвокат. Но историята назад е по-различна. Започнах да работя още в първата година на следването си. Исках да се занимавам със собствен бизнес, докато натрупам знания, за да предложа правни услуги на пазара. И успях. Претърпях и първия си фалит с внос на стоки от Китай, който днес определям като безкрайно полезен и оздравителен. От 2009 г. насам се занимавам активно с консултантска дейност в сферата на правно обслужване и изработка на
стратегически, планови документи и управление на проекти. Днес съм адвокат и оказвам правно съдействие в сферата на корпоративното право. Адвокат съм на редица браншови организации и фирми в строителния бранш. Консултирам и управлявам инвестиционни процеси. Оказвам правно съдействие на Соларната асоциация и фирми, които извършват инвестиции в сектора. Подпомагам
правно както български общини в качеството им на възложители, така и фирми, които са възложители и изпълнители по реда на ЗОП. Стремя се към непрекъснато усъвършенстване и висок професионализъм в работата си.

Образование

Снимка на Йордан Иванов четящ книга

Завърших Френска езикова гимназия -„ Antoine de Saint-Exupéry“ – гр. Пловдив, гимназията, която преди мен завърши и моят по-голям брат – един от най-добрите ученици за випуска си и настоящ научен работник във Франция.
Докато изборът ми на средно училище беше някак семейно предопределен, то изборът ми на специалност в университета беше напълно осъзнат от мен. Бях приет в юридическия факултет на Нов Български университет. Бях пленен от правото, още преди да започна да го изучавам. Знам, че правото е науката за справедливостта и изкуството да ограничаваш злото в заобикалящия ни свят. Не съм имал ранни амбиции да стана магистрат, или адвокат, но знаех, че широкопрофилността, която ще ми даде тази специалност, ще ми е от полза с каквото и да се занимавам в бъдеще. Считам, че “Всяко истинско образование се придобива най-вече по пътя на самообразованието“.

Семейство

Снимка на сина на Йордан Иванов - Ясен

Всичко, което ми дава сили и увереност, което ме кара да се чувствам полезен и щастлив, е семейство ми. Щастливо женен съм за своето момиче и се стремим да отгледаме и възпитаваме синовете ни Ясен и Диман. Да им дадем пример и хоризонт.

Интереси

Снимка на Йордан Иванов държащ тенис ракета

Винаги, когато имам възможност, обичам да отделям свободно време за спорт. Ските и скуошът са моя избор, когато имам нужда да се разтоваря от натрупания стрес.