За Мен

За
политиката

На местните избори през 2019 г. бях избран за общински съветник в гр. Пловдив. Днес съм заместник-председател на местния парламент.
През юни 2016 г. бях избран за председател на ДСБ Пловдив и член на Националното Ръководство на ДСБ.
През април 2018 г. поех ресор Децентрализация и Регионално Развитие в екипа за алтернативни политики на Обединение „Демократична България“ между ПП ДСБ и ПП „Да, България!“
Основател съм на НК България на Регионите, който се занимава с децентрализация и развитието на регионите в Републиката.
Член съм на ДСБ от 2009 г. и не съм членувал в други партии.

В основата на убежденията ми стои възможността човек да има свободата сам да избира как да протече живота му и единствено самият той да бъде отговорен за последиците от решенията, които е взимал. Дълбоко под всичко това стоят равните права и задължения, ясните правила, които, за съжаление, в момента са много далеч от нас, защото живеем във времена на универсална несправедливост. Т.е. безусловно споделям принципа, че там, където няма ред и законност, няма и Свобода.

Гражданска
активност

Преди да се ангажирам активно с политика, аз имах моите граждански каузи, за които се борих.
Наблюдавах честността на изборния процес в Пловдив и страната към „Институт за развитие на
публичната среда.“
Бях редови активист и координирах дейностите в Пловдив на НГИ „Правосъдие за Всеки“.
В началото на 2016 г. инициирах гражданска петиция за прозрачност на ОбС Пловдив.

Кариера

Днес съм адвокат. Но историята назад е по-различна. Започнах да работя още в първата година на следването си. Исках да се занимавам със собствен бизнес, докато натрупам знания, за да предложа правни услуги на пазара. И успях. Претърпях и първия си фалит с внос на стоки от Китай, който днес определям като безкрайно полезен и оздравителен. От 2009 г. насам се занимавам активно с консултантска дейност в сферата на правно обслужване и изработка на
стратегически, планови документи и управление на проекти. Днес съм адвокат и оказвам правно съдействие в сферата на корпоративното право. Адвокат съм на редица браншови организации и фирми в строителния бранш. Консултирам и управлявам инвестиционни процеси. Оказвам правно съдействие на Соларната асоциация и фирми, които извършват инвестиции в сектора. Подпомагам
правно както български общини в качеството им на възложители, така и фирми, които са възложители и изпълнители по реда на ЗОП. Стремя се към непрекъснато усъвършенстване и висок професионализъм в работата си.

Образование

Завърших Френска езикова гимназия -„ Antoine de Saint-Exupéry“ – гр. Пловдив, гимназията, която преди мен завърши и моят по-голям брат – един от най-добрите ученици за випуска си и настоящ научен работник във Франция.
Докато изборът ми на средно училище беше някак семейно предопределен, то изборът ми на специалност в университета беше напълно осъзнат от мен. Бях приет в юридическия факултет на Нов Български университет. Бях пленен от правото, още преди да започна да го изучавам. Знам, че правото е науката за справедливостта и изкуството да ограничаваш злото в заобикалящия ни свят. Не съм имал ранни амбиции да стана магистрат, или адвокат, но знаех, че широкопрофилността, която ще ми даде тази специалност, ще ми е от полза с каквото и да се занимавам в бъдеще. Считам, че “Всяко истинско образование се придобива най-вече по пътя на самообразованието“.

Семейство

Всичко, което ми дава сили и увереност, което ме кара да се чувствам полезен и щастлив, е семейство ми. Щастливо женен съм за своето момиче и се стремим да отгледаме и възпитаваме синовете ни Ясен и Диман. Да им дадем пример и хоризонт.

Интереси

Винаги, когато имам възможност, обичам да отделям свободно време за спорт. Ските и скуошът са моя избор, когато имам нужда да се разтоваря от натрупания стрес.