"Демократична България" и "Продължаваме промяната" предлагаме временна комисия да разследва "харизването" на Пловдивския панаир

Йордан Иванов
2.12.2021
12.1.2023
 "Демократична България" и "Продължаваме промяната" предлагаме временна комисия да разследва "харизването" на Пловдивския панаир
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да дойдат в българския парламент, да седнат един до друг и да дадат отговор на всички български граждани за предателството си към тях.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Заедно с „Продължаваме промяната“ предлагаме създаване на временна комисия, която да разследва и установи всички обстоятелства около превземането на Пловдивския панаир от почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов. Чрез нея ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да дойдат в българския парламент, да седнат един до друг и да дадат отговор на всички български граждани за предателството си към тях.

Част от работата на комисията ще е да установи защо държавата се е отказала от акциите си през 2016 г., когато премиер беше именно Борисов, както и какво са свършили  кметовете Иван Тотев и Здравко Димитров и техните общински съвети, за да спасят Панаира. За изслушване в комисията ще бъде поканен и служебният министър на културата Велислав Минеков, към когото от „Демократична България“ отправихме предложението Пловдивският панаир да бъде обявен за групов паметник на културата от местно значение.

Ще настояваме още в рамките на следващата седмица парламентът да разгледа предложението ни. По темата има подкрепа на национално ниво от различни партии, затова вярвам, че предложението ще се приеме и комисията ще бъде създадена.