ДПС и патриотите - поредните скачени съдове

Йордан Иванов
6.3.2024
28.4.2016
ДПС и патриотите - поредните скачени съдове
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Анализът на Иван Бедров от преди 3 дена илюстрира брилянтно, че тезата на патриотите за победите на ДПС в чужбина е напълно несъстоятелна. Ако трябва да бъда откровен, аз по-малко вярвам, че това е удар по диаспората и повече вярвам, че е планиран политически PR. Вероятно и двете едновременно, но повече второто.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

ДПС има навика и много обича да го играе боксова круша. Дори съвсем умишлено си търси някой да я удря, а ако не си намери – направо си създава такива политически субекти. Така беше с ГЕРБ 2009-та година, така беше после с ПП АТАКА и ББЦ, а сега се чувстват отново превъзходно с псевдо атаката от Патриотичния фронт.

Но забележете, те обичат да се поставят в условията на боксова круша и да бъдат плюти само и единствено по линията на техните гласоподаватели и религията, която изповядват. Не обичат да се говори за тях по линия на зависимости, власт, обръчи от фирми и т.н.

Защо се поставят умишлено в тази среда?
1. Активират електоралната си маса, а ДПС ѝ обяснява само в лицето на "движението" ще намерят защита на религиозните си убеждения;
2. Активират електоралната маса на субекта, който ги атакува, с когото после ще си партнират успешно и ефективно. За справка – ГЕРБ, АТАКА, а сега се развива същият сценарии с  патриотите;
3. Изместват обществения дебат от актуалните теми върху емоциите на хората и понижават информираността на гражданите върху важните теми;
4. Внушават, че те са единствените защитници на правата на българските мюсюлмани и прикриват факта, че те наистина ги държат във феодална зависимост.

Патриотите в ролята на удрящите по ДПС
Патриотите прекрасно съзнават каква услуга правят на себе си и ДПС с дебата, който водят. И го правят съвсем умишлено в името на четирите точки по-горе. Т.е. ДПС и някой друг субект, в случая патриотите, функционират като скачени съдове.
Спазват отчетливо и ясно риториката за българските мюсюлмани, а ефективно избягват темата за влиянието на ДПС, прикритото им участие в това правителство, зависимостите, които създават и т.н.

Никой не трябва да има съмнения, че този фарс, който се разиграва пред очите ни, не е планиран. Но Симеонов и Каракачанов не трябва да имат съмнения, че който е играл в този театър, изгаря един ден. ГЕРБ с едни 700 000 гласа до момента, АТАКА въобще със съществуването си, а скоро ще дойде и техният ред.

*снимката е монтаж