ДСБ настояват за оповестяване на виновните за проваления транспортен проект на Пловдив

BTA
6.3.2024
7.7.2016
ДСБ настояват за оповестяване на виновните за проваления транспортен проект на Пловдив
Автор на статията
BTA
Последвайте автора

Демократи за силна България настояват за оповестяване на виновните за проваления транспортен проект на Пловдив. Това обявиха на пресконференция в пресклуба на БТА-Пловдив зам.-председателят на ПП ДСБ ген. Атанас Атанасов и новоизбраният лидер на партията в Пловдив Йордан Иванов.

МАТЕРИАЛ ЗА:
BTA
СПОДЕЛЕТЕ

Според тях са на лице три проблема: община Пловдив е направила окончателно плащане, в размер на 8 154 190 лева, без да е налице въвеждане в действие на всички системи, освен това общината е имала право да претендира за неустойки /в размер на 81 541 лева на ден или приблизително 5 млн. лева/. На 28. 01. 2016г. община Пловдив е изпратила официална информация до Агенцията за обществени поръчки, че договорът е изпълнен в срок, в пълен обем, всички суми са разплатени, не се дължат суми и не са платени неустойки.

От ДСБ питат защо има окончателно плащане след като проектът не е бил завършен и настояват ръководството на община Пловдив да излезе с информация: кой е разписал приемо-предавателния протокол, кой в края на 2015 г. е приел цялата работа за свършена, след като шест месеца по-късно системата не функционира и най-вече кой ще понесе отговорност за проваления транспортен проект?

От ДСБ - Пловдив призоваха община Пловдив да поеме отговорност, да предяви претенции, ако се налага и по съдебен ред, и да защити в максимална степен парите на пловдивчани. Те заключиха, че ако не се реагира своевременно и адекватно, са в готовност да предприемат действия на национално ниво чрез техните народни представители.