Един патриотичен спектакъл - пет политически дивидента за мафията

Йордан Иванов
2.12.2021
5.5.2016
Един патриотичен спектакъл - пет политически дивидента за мафията
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Ставаме свидетели на поредният политически театър, който има за цел само и единствено да запази статуквото. Патриотите са на фронта, за да бранят позициите на овехтелите политически играчи в страната. Говорим за брилянтен медиен спектакъл, който ефективно до момента гони следните 5 цели:

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

1. Стимулираме електората на ДПС. Това се случва по различни начини, но най-общият е всяване на страх в мюсюлманската общност в България, което дава възможност ДПС да ѝ обясни, че в лицето на движението тези хора ще получат защита. Т.е. стимулираме електората на ДПС.  С агресивните и най-малко невъзпитани квалификации на мюсюлманската общност в България, ВМРО чисто и просто помпат ДПС, явявайки се поредният скачен съд на движението.

2. Изграждане на патриотичен образ на ВМРО, посредством анти-ислямистко говорене. Забележете обаче, че ВМРО не говори за икономическите кръгове и лостовете за влияние на ДПС по високите етажи и на трите власти в България, а само и единствено за мюсюлманите. Т.е. проблемът на патриотите не е участието на ДПС в почти всяка власт, а техните гласоподаватели. Да де…по-горе го казах – класическа форма на скачени съдове, които гледахме с ГЕРБ през 2009, с АТАКА и ББЦ после, а сега е ред на патриотите.

3. Удар по Лютви Местан. На всичко е ясно, че Местан е силен в Турция и от там ще дойде до голяма степен резултатът му на бъдещи парламентарни избори. Далеч съм от мисълта да браня и изчиствам образа на бившия председател на ДПС, защото той вероятно е опасен точно толкова, колкото и ДПС, но е факт, че Патриотите решават още 1 проблем на ДПС – този с Местан. Разрешават го чрез ограничаване на вота в Турция.

4. Удар по Слави Трифонов. Всички говорят за проекта на Слави, но такъв проект още няма. Впрочем, и да има такъв проект, най-сигурното е, че ще той ще бъде унищожен в зародиш от политическото статукво и апаратните играчи в страната. Причината за това е, че Трифонов е политически несръчен и във всички случаи няма да може да се противопостави на апаратните хватки, които ще му бъдат подготвени. Да се върна на 4-та точка….как се случва ударът по Слави? Ако Слави направо политически проект, неговите гласоподаватели ще бъдат по малко от партиите от целия политически спектър, голям процент от чужбина и също толкова голям процент от Патриотите. Това е и най-големият страх на Каракачанов, Симеонов и Джамбазки. Затова и тази точка е толкова важна от целият спектакъл.

5. Елегантен завой към избирателите на Атака. Симеонов и Каракачанов не искат някой друг, освен тях разбира се, да играе ролята на златен пръст. Доунищожаването на техните преки конкуренти от Атака е другата важна цел в тази постановка. Как се случва това? По няколко начина. На първо място, започват да се държат нагло и арогантно, така че да използват на Сидеров риториката. На второ място, узурпират медийното пространство и по естествен път гласоподавателите спират да гледат другата псевдо патриотична партия, която също е на „котлова храна“ в руското посолство.

С този театър, който се разиграва пред очите ни, Патриотите разрешават 2 проблема на ДПС и 3 собствени. За тях сделката е добра, а за ДПС също толкова добра по 2 причини:

• Имат си на разположение златен пръст в парламента по модела на Волен, ако им се наложи един ден отново.

• Те нищо не правят – чисто и просто друг човек им решава проблема.

Брилянтна схема, от която печеливша е мафията, а губещи са гражданите.