Георги Гергов няма да е едноличен собственик на Пловдивския панаир

Йордан Иванов
6.11.2020
19.7.2023
Георги Гергов няма да е едноличен собственик на Пловдивския панаир
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Добри новини за пловдивчани! Държавата ще защити собствеността си, което прегражда възможността Георги Гергов да стане едноличен собственик на Пловдивския панаир.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Успяхме! Добри новини за пловдивчани.

Държавата ще защити собствеността си, което прегражда възможността Георги Гергов да стане едноличен собственик на Пловдивския панаир. Вчера бе спрян апорт на акциите на община Варна към дружеството "Пълдин туринвест". Чрез сделката с акциите на община Варна Гергов би увеличил дела си в панаира до 80%, което на практика ще му позволи еднолично да взима важни решения за съдбата на дружеството. Включително и за ликвидирането му.

Спирането на апорта идва след като министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов заведе дело срещу община Варна заради собствеността на държавата в Пловдивския панаир. Той атакува прехвърлянето на 29% от акциите в панаира от държавата на община Варна. Заради делото, заведено от министъра, Окръжен съд - Пловдив е спрял вписването на апорта на акциите на Варна в "Пълдин туринвест". Блокирането на сделката е до произнасянето на съда по иска на министъра.