Гласувайте! Неподадена бюлетина е глас за номенклатурата на ГЕРБ и патериците й

Йордан Иванов
2.12.2021
2.4.2021
Гласувайте! Неподадена бюлетина е глас за номенклатурата на ГЕРБ и патериците й
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

На 04.04.2021 г., в изборната сутрин малко преди да се отворят секциите, управлявалата над десет години партия ГЕРБ ще отвори очи с 400 000 гласа преднина.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Изборното състезание започва с 400 000 гласа, които в рамките на деня ще бъдат подадени служебно за управляващите. Това е неравна битка.

400 000 гласа, които са:

- тежка партийна номенклатура на всички нива в администрацията;

- контролиран вот под страх от данъчна, силова, политическа репресия;

- конформистки гласове на обръчи от фирми около властта.

Единственото оръжие срещу десетгодишната хегемония на ГЕРБ е Вашият глас. И нищо друго.

За десет години ГЕРБ ерозира доверието поне 3 пъти. На първите национални избори, които партията спечели през 2009 г., има близо 2 млн. гласа - нямаше ги изброените по-горе. Оттогава до ден днешен ГЕРБ губи постоянно обществено доверие, което компенсира с партийна номенклатура, зависимости и репресия. За партия ГЕРБ по собствена воля не гласуват повече от половин милион души в страната. Но управлява.

Как го правят?  

С патерици. Отглеждат си такива.

Поредната патерица е ВМРО. На национално ниво разносът на материали на ВМРО е организиран от ГЕРБ. По места издигат кандидати, които финансират. Именно за да имат патерица в следващия парламент.

До какво води това?

Огромен разлом между обществените нагласи и визията на управляващите. Разлом, който все повече в хода на времето новите комунисти от ГЕРБ запълват с паянтови патерици.

Тази политика води до напълно развратна кампания, по времето на която премиер-министърът дори няма едно медийно участие.

Кампания, през която нямаше и един смислен, непрофанизиран дебат, който да стъпва на реални политики.

Кампания, която бе съсредоточена в броене на гласове от управляващите, за да си подсигурят следващо правителство - заедно с някоя патерица.

Как да счупим тази конструкция?

С Вашия глас. Той е единственият важен.

Единственият начин да се преборим в тази нечестна битка, в която управляващите са с 400 000 гласа, преднина е да ГЛАСУВАТЕ. Гласувайте! Гласувайте преференциално, за да можете да изисквате от Вашите представители.

Аз ще гласувам с 11/104 за Владимир Славенски!