Искат онлайн излъчване на сесиите на Общински съвет

Gustonews.bg
6.11.2020
11.4.2016
Искат онлайн излъчване на сесиите на Общински съвет
Автор на статията
Gustonews.bg
Последвайте автора

Статията е публикувана в Густонюз Пловдив и отразява старта на петицията за прозрачен ОбС Пловдив:

МАТЕРИАЛ ЗА:
Gustonews.bg
СПОДЕЛЕТЕ


Автор на статията: Антоан Василев
Ето и самата статия:Един от протестиращите срещу бутането на тютюневия склад в Пловдив инициира онлайн петиция. Младият мъж се казва Йордан Иванов и участва в общодостъпната Фейсбук група „Да запазим Тютюневия град". Извън темата, която групата му споделя, той предлага друга – касаеща прозрачността в работата на Общинския съвет.

Без редакторска намеса публикуваме предложението му:

Здравейте,

С някои от Вас от Пловдив се познавам, с други не. Това е първата група, към която се обръщам за подкрепа, защото с част от Вас бяхме заедно, когато бутнаха склада.

Позволявам си да засегна странична тема в тази група, която отново касае прозрачността и начина, по който се случват нещата в родината ни. Воден от убеждението си, че прозрачността при работата на институциите е нещо наистина съществено, инициирах ОНЛАЙН ПЕТИЦИЯ с 2 искания за ПРОЗРАЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПЛОВДИВ:

1. ОбС да излъчва заседанията си онлайн!

2. ОбС да публикува на интернет страницата си резултатите от всяка една точка по дневния ред с информация за това кое решение как е гласувано.

Към момента ние нямаме никаква информация кое решение от кого е подкрепено с гласуване ЗА или ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ, от кого е гласувано против или кой е напуснал залата в знак на псевдо протест, но де факто по този начин дава подкрепа.

Излъчването няма да струва нищо на общината, защото може да се стриймва в безплатни канали в интернет.

Не може и не трябва 2016-та година ОбС да функционира апокрифно!

Не може и не трябва 2016-та година, когато безпилотни автомобили изминават милиони километри благодарение на новите технологии, да не може едно заседание да бъде излъчено в интернет поради технически проблеми.

Моля, включете се в петицията и подкрепете тези 2 искания. Благодаря Ви!

Ето и линк към ПЕТИЦИЯТА!

https://www.facebook.com/yordanivanovcom/posts/602...