Как от ГЕРБ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ с общите ни пари? С БОНУСИ!

Йордан Иванов
6.11.2020
9.7.2021
Как от ГЕРБ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ с общите ни пари? С БОНУСИ!
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

И какво да сторим, за да не се случва повече това?

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров - Зико незабавно да отговори дали са раздадени на ЦЯЛАТА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ предизборни бонуси в размер на 400 лв. на човек?

Незабавно да отговори и защо точно в седмицата на изборите са раздадени бонусите и вярно ли е, че са в размер, който той до момента не е раздавал като кмет?

Незабавно да отговори как е възможно ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ на администрацията да получат равен по размер бонус? Видимо възнаграждението не е по заслуги, а е по друг признак.

Приятели, така се купуват гласове с публичен ресурс. Твърдя го от години и ето, че се случва отново и отново.

Какво да сторим, за да не се случва повече това?

На ПЪРВО място - трябва да си даваме сметката, че израстването по заслуги в публичния сектор практически го няма. Меритокрацията я няма. Потъпкана е от партийното начало. За какви заслуги въобще може да говорим, когато кметът раздава на всички равен бонус? В администрацията работят два вида хора: можещите, които вършат всичко, и партийните, които са на хранилка. Първите са жертва на вторите, тъй като партийните и приближените до властта практически не работят, но получават повече от можещите и знаещите. Това е най-бързият път към разврата и понижаването качеството на публичните услуги. Този модел на съществуване води до демотивация у способните и можещите. Те трябва да получат механизъм за израстване и достойно възнаграждение, а не да бъдат мачкани от партийни функционери.

На ВТОРО място - необходима е кардинална реформа на кадруване - необходимо е рязко, обосновано и дълбинно изкореняване на модела на кадруване "търсим на човека място".

На ТРЕТО място - ЕЛЕКТРОНИЗАЦИЯ. Администрацията трябва да бъде намалена многократно чрез реформиране на услугите, които предлага общината. Всяка услуга трябва да се предоставя електронно, в мобилния телефон на всеки пловдивчанин. Това ще даде възможност разходите за заплати да бъдат намалени, като тези, които вършат работата, ще могат да получават достойно възнаграждение, както в частния сектор.  

На ЧЕТВЪРТО МЯСТО - Общинските предприятия, които също са средище за купуване на гласове с публичен ресурс, трябва да извършват дейността си автоматизирано. Това е възможно след мащабна реформа, която в 5-годишен план ще позволи чрез спестените пари от разходи за заплати да се закупи машинно оборудване.