Колкото повече отговори, толкова повече въпроси за 1 млн. лева (ВИДЕО)

Йордан Иванов
6.3.2024
15.10.2021
Колкото повече отговори, толкова повече въпроси за 1 млн. лева (ВИДЕО)
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Ясно беше, че темата с транспорта на Пловдив, рекета на превозвачите, които всяга година плащат, че ще спрат да возят, ако не им се дадат още пари и непрозрачното раздаване на нашите пари ще има продължение. Оказа се достойна за сериал!

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Вече знаете, че Общинският съвет на Пловдив си има мнозинство за 1 млн. лева в полза на превозвачите за сметка на пловдивчани. И че “Демократична България” не е част от него.

Поискахме счетоводните документи – тези, които превозвачите са ДЛЪЖНИ да предоставят всеки месец за всяка автобусна линия поотделно по силата на договорите си с общината.

НЕ ГИ ПОЛУЧИХМЕ. Вариантите са два – общината ги няма или ги крие. Първото значи абдикация, а второто – подигравка с гражданите, които плащат за лош транспорт.

Но... все пак след нашето настояване обобщени счетоводни таблици и някакви документи от превозвачите се появиха в транспортната комисия на Общинския съвет. А от оскъдната информация изскочиха зайци - автобуси гълтали по 60 л гориво на 100 км пробег, превозвачи отчитали наеми, които плащали практически на себе си, като разход, който води до загуби, имало линии, в които се продават по 2-3 билета на курс...

Ние продължаваме да питаме как общината харчи парите на гражданите си, докато те все така получават лоша транспортна услуга. И как контролира превозвачите.

Ето новата порция въпроси. И очаквайте продължение!