Кой ще защити пловдивчани от аверите на кмета - превозвачите?

Йордан Иванов
6.11.2020
13.9.2021
Кой ще защити пловдивчани от аверите на кмета - превозвачите?
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Здравко Димитров и управляващите в Пловдив милионите (от парите на гражданите) за нищо ги нямат. Въпреки качеството на обществения транспорт в града. Дебатите по темата са във вторник, 14 септември. Какво е решението?

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Добър ден. Годината е 2021 г., а Вие сте свидетели на поредния Болшой театър, който се разиграва всяка година. Превозвачите отново искат компенсации, защото и тази година работили на загуба. Плашат с протрести.

Имам чувството, че в Пловдив транспортът се извършва от фондация в обществена полза, а не от търговски дружества.

Защо въобще подписват договори, като са всяка година на загуба?

Какво е качеството на услугата обществен транспорт? Катастрофично.

Каква е редовността на автобусите? Практически я няма.

Каква е хигиената в автобусите? Силно занижена.

Какво е обслужването? Ужасно.

Как въобще е възможно в най-стария жив град в Европа, в европейска столица на културата, в университетски град, общественият транспорт да "изключва" преди 22 часа?

Кой ще защити пловдичани?

Вместо Здравко Димитров да приветства аверите си (превозвачите на Пловдив) в офиса си и да се сговаря с тях да получат 2 млн. лв., нека излезе поне веднъж и да защити пловдивчани. Нека превозвачите да протестират и да спрат да возят, което ще е основание за прекратяване на договорите.

Какво е бъдещето на обществения транспорт в Пловдив?

Създаване на общинско предприятие и поетапно прехвърляне на линиите на обществения транспорт към него. Практически трябва да се спре с преподписването на договорите с тези фирми. Това е единственият начин да достъпим еврофондовете и да закупим нови екологични автобуси. Пловдив е единственият град, който си разруши тролейбусната мрежа и преотдава цялата услуга на частни компании. Това ни връзва ръцете да изградим екологичен транспорт.

И да, Здравко Димитров още утре на сесията ще трябва да отговаря на тези въпроси.