На ход са свободните десни

Йордан Иванов
2.12.2021
3.11.2016
На ход са свободните десни
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

За доверието и загубата му“Доверието на невинните е най-големият инструмент на лъжеца”, казва Стивън Кинг. Това е и най-голямото оръжие на държавната мафия, която разграбва държавата ни. Хубавото е, че рано или късно всички лъжливи партии губят доверието на обществото и биват наказвани от него.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

БСП са ясни – те са наказани от българските гласоподаватели преди почти 20 г. От тогава насам създават субекти, за да могат да упражняват властта по корупционен начин, дори когато те не са явно в управлението. ГЕРБ са по-големи аматьори. Ако БСП е лъгала и продължава ефективно да лъже народа в продължение на десетилетия, то Борисов успя да излъже хората само на един парламентарен избор – 2009 г. От там насетне, спадът на гласоподавателите на тази партия е непроменим факт. До местните избори (през 2015 г.), ГЕРБ изгубиха близо милион гласа (спрямо 2009 г.). И това не може да бъде спряно, ако ще Борисов да направи пътен възел на Мусала.

На ход са доказалите се!

Толкова политици излъгаха българите, че вече е време да дадем път на тези, които са били в изпълнителната власт, опитали са се да променят системата, не са успели и са се чупили от там. Без да се поддадат на партиен, мутренски, корупционен или какъвто и да е било друг натиск. Бъдещето в българската политика принадлежи точно на тези хора. Те са единствените, които могат да “вдигнат целофана” и да докарат “вятъра на промяната”. Никакво публично изграждане на образи на хора, които не са били до момента в политиката, не бива да бъде водещо при гласуването за Президент на нацията. Не бива, защото това е моделът, по който статуквото успява да запази властови позиции в продължение на повече от 20 години. “Доказалите се” са тези, които следва да посочат новият път на България. И това има своето съвсем прагматично обяснение, а именно – “Доверието ражда доверие” (Мориц Шмалц), ако не го разрушиш разбира се.

За смелостта и свободата!

Единственият кандидат за Президент измежду всички на терена, който отговаря на горепосочените критерии, е Трайчо Трайков. Той беше в управлението на страната, имаше смелостта да се противопостави на енергийната мафия и картела на горивата. Имаше свободата да заведе дело против измамата с пловдивския панаир и да каже НЕ на Борисов. От тук насетне ще има и силата да отстоява евроатлантическата ориентация на България и да върне разговора за съдебната реформа обратно в парламента, където му е мястото.