Пловдивчани заслужаваме много повече от това, което ГЕРБ ни сервира последните 12 години

Йордан Иванов
6.3.2024
28.8.2023
Пловдивчани заслужаваме много повече от това, което ГЕРБ ни сервира последните 12 години
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

12 години ГЕРБ върлуват в Пловдивския общински съвет и създават проблеми с транспорта, зоологическата градина, стадионите, презастрояването. И отговорността за всичко това на първо място е на Иван Тотев – като политически лидер на ГЕРБ в Пловдив.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Убеден съм в това, че нито пловдивчани, нито градът ни, нито гостите на Пловдив заслужават управлението, което ГЕРБ им сервира през последните 12 години. Предстоят местни избори и ПП-ДБ скоро ще обявим своя кандидат. Който и да е той обаче, нека си дадем сметка, че Пловдив го чакат големи и тежки реформи, за които е нужна огромна воля.

Сферите, приоритетни за реформиране, следва да бъдат градският транспорт, задръстванията,  презастрояването и електронизацията, защото:

В рамките на тези 12 години градският транспорт практически не беше модернизиран и Пловдив остана единствен сред големите градове, който не закупи нови автобуси с отпуснатите европейски средства. И знаете ли защо? Защото от ГЕРБ така решиха.

Услугите, които предлага пловдивската администрация, са по-аналогови от перфокарта. Работата по електронизацията и осветляването на всички процеси в общината не просто ще направи всички услуги по-удобни за всеки един от нас, но ще даде и прозрачност при вземането на решения. Именно прозрачността може да сложи край на тъмните договорки и плаващите мнозинства в Общинския съвет на Пловдив. Именно прозрачността на документи, плащания, актове и вътрешни процеси в общината ще направят управлението по-честно към пловдивчани.

Наред с проблемите по-горе със страшна сила стои и въпросът за презастрояването на града. Когато бях областен управител спазих закона и тълкуването на министър Караджов, с което се прегради възможността за своеволията със строителството в града. Това предизвика изкуствени протести пред Областната администрация на Пловдив от шепа заинтересовани лица. След това, без мое знание, министър Караджов незабавно промени становището си, което ми отне властта като представител на правителството да браня тази кауза. Защо разказвам всичко това? Защото за борбата с презастрояването са необходими две неща: политическа воля и визия за града ни. Не можем да очакваме, че ще спрем един проблем заедно с хората, които са го създали.

12 години ГЕРБ върлуват в Пловдивския общински съвет и създават проблеми с транспорта, зоологическата градина, стадионите, презастрояването и т.н. И отговорността за всичко това на първо място е на Иван Тотев – като политически лидер на ГЕРБ в Пловдив.  Няма нито една логическа и политическа причина ние да вярваме, че ГЕРБ ще променят отношението си в града ни.

И следващият кмет на Пловдив, от която и партия да е, ако иска смело реформаторско управление, което да тласне развитието на Пловдив с 4-8 години напред, трябва да търси мнозинство извън ГЕРБ. Всичко друго би било политическа лъжа към избирателите.