#PlovdivGori е лицето на двойния аршин

Йордан Иванов
6.11.2020
22.8.2016
#PlovdivGori е лицето на двойния аршин
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Някой със страшна мощ се опитва да изгаси #PlovdivGori. Само че тези, които се опитват да го загасят, не знаят, че така сипват още нафта върху горящите им физиономии. #PlovdivGori е разпада на институциите в държавата. Това е неспособността на сегашната власт да запази обществения интерес и да се противопостави на олигархията, която иска да изгаря миналото, настоящето и бъдещето ни. #PlovdivGori е лицето на двойния аршин пред съда, следствените органи и държавата с нейните местните власти. #PlovdivGori е универсалната несправедливост, в която живеем.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Нека припомним събитията:

Вчера сутрин(21.08.) бях на морето. Със семейството ми. Станах сутринта и направих събитие във ФБ за флашмоба. Прибрах се извънредно и в 19:00 бях на останките от наследството на Кудоглу. Ето линк към снимките от събитието.
Стояхме до късно. Всеки си говореше с близки, познати и непознати. Възмущението беше голямо, а нетърпението към институциите, които не бяха пратили свои представители, огромно.

На другият ден сутринта отидох на складовете, както бях помолен от медиите.
В 10:00 дойде главният мултак на Републиката. Близо 48 часа след пожара. Ето и видео от „инспекцията“ му в Пловдив:

Ако трябваше Божидар Димитров да му полее главата с фекална вода или ако му беше застрашена титлата на мултак, вероятно щеше да дойде към 3-4 пъти по-бързо. Ето защо мултак за тези, които не знаят:


 

Но не това е важното. Все пак това са само 2 от 160000 хиляди паметника на културата в държавата. Дойде, възмути се. Каза ни, че сградите са много красиви. И ни обясни, че не знае кои са собствениците на сградите. Но ще ги глобят солено с 30 000 лв. точно тях. Една смела журналистка го попита как ще ги глоби като не знае кои са, но той естествено не отговори. След това си тръгна, а хората се питаха „солена“ глоба ли е 30 000 лв. за няколко декара в центъра на града.

После се събрахме пред общината. Искахме да отидем на пресконференцията. Естествено не ни пуснаха. Едни гавази пазеха стълбището и ни обясниха, че не може да стоим в сградата, няма как да присъстваме на пресконференцията и трябва да излезем. После доброжелателни медии(от сърце им благодаря) ни разказаха как е минала пресконференцията. Собствениците били оповестени на пресконференцията. Едните били "Р.И.П.А" ООД (италианците). А другите собственици "Галакси пропърти груп". На същата пресконференция кметът обяснил, че нямало опасност за Пловдив 2019. За него вероятно няма, защото той не си представя Пловдив 2019 както ние си го представяме. И още нещо – сформирала се някаква междуведомствена комисия. Аз на комисии не вярвам, защото от опит знам, че „ако искаш нещо да бъде забравено, трябва да направиш временна комисия“.

После прокуратурата ни обясни, че е арестувала заподозрян. Един клошар, който даваше интервюта, живеел в сградата. Бил криминално проявен. И запалил сградата, разбирате ли? Подозирам, че му е било хладно в таванското помещение. И ти да видиш, решил да си накладе огън, за да се сгрее насред лятото в гр. Пловдив. Нека не се подиграваме на службите, а да обобщим трезво ситуацията: В службите си мислят, че вероятността да пожелаеш да се сгрееш с огън в таванско помещение на 20.08. в Пловдив е доста по-голяма от желанието на някой да си има хотел в центъра на гр. Пловдив. Все пак му е било студено на човека. А още от 2010 г. има инвестиционно намерени да се построи хотел на световната верига Хилтън в Тютюневия Град!

И понеже прокуратурата ни е по руски модел, утре (на 23.08.) пристига Цацаров. Без него видимо няма да стане тая работа с разследването. Ще дойде и ще се разпореди. После ще обясни на медиите нещата от живота и всичко останало.

И те, гасящите пожара, си мислят, че след всичко това ще успеят да угасят #PlovdivGori? Много бъркат. Още повече го разпалват. #PlovdivGori символизира разпада на институциите и функционирането им в интерес на мафията и олигархията. #PlovdivGori е обратното на равните права и ясните правила.