Продава се: Община Пловдив - добър брокер и лош стопанин

Йордан Иванов
6.11.2020
21.4.2016
Продава се: Община Пловдив - добър брокер и лош стопанин
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Зная и съм сигурен, че разговора за имотите, които община Пловдив разпродаде и продължава да разпродава, е същият този разговор, който водим за прозрачността /виж и подкрепи петицията/ при работата на институциите.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Вярвам и че заключения за работата на институциите трябва да се правят информирано и основано върху факти. Затова в тази кратка публикация, аз няма да правя такива. Просто искам да споделя, че когато говоря с близки мои приятели, с хора в социалните мрежи и познати в квартала, всички оставаме с горчивия вкус, че община Пловдив продава имоти на конвейер. Нещо като брокер, ама по-зле. Всички го знаем, всички го забелязваме, но публична информация отново няма.

Всички виждаме с очите си как се разпродава града - 32-та декара в зона Тракия, десетки апартаменти на атрактивни места, терена на Марково Тепе и още стотици имоти, които може да види всеки, който присъства на заседанията на ОбС.  А официална систематизирана информация от общината какво, къде, кога и на кой е продадено нямаме. Във връзка с това, на 28.03.2016 г. подадох заявление по ЗДОИ до кмета на гр. Пловдив с молба да ми бъде предоставена информация за всички имоти, с които се е разпореждала общината в периода от 2007-ма година до ден днешен. Остават малко дни до крайния срок /28.04.2016 г./, в който трябва да получа информацията. До момента никой не ми е звънял, не съм получавал писмо от общината нито в пощенската ми кутия, нито на имейла.

Прозрачността при управлението на всеки лев на пловдивчани не е нещо въображаемо. Тя не е популизъм. Не е и патент, на която и да е политически партия.  Прозрачността е естествен нееднократен акт на даване на публичност при разпореждане с публичния ресурс. А собствеността на всички жители на гр. Пловдив, с която се разпорежда общината, се явява точно това.

#PlovdivPetition #Transparency
снимка: блогът на Юруков