Защо пловдивчани плащат от данъците си още 1 000 000 лв. на превозвачите? Чакаме документи

Йордан Иванов
6.11.2020
24.9.2021
Защо пловдивчани плащат от данъците си още 1 000 000 лв. на превозвачите? Чакаме документи
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Решението бе взето на тъмно от ГЕРБ, БСП и "Съюз за Пловдив". Изисках от транспортната комисия в Общинския съвет счетоводните справки на всички линии на градския транспорт в Пловдив. Ще ви държа в течение!

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

На последната общинска сесия управляващото мнозинство от ГЕРБ, БСП, ВМРО, ДПС и "Съюз за Пловдив" гласува 1 000 000 лв. компенсации за превозвачите. Предложението бе прието без да бъде представен НИТО ЕДИН ДОКУМЕНТ В ДЕЛОВОДСТВОТО на Общинския съвет. На тъмно. Непрозрачно.

И понеже всяка година превозвачите играят един и същи театър - все плашат, че ще спрат да возят - тази мистерия с компенсациите без счетоводни справки трябва да бъде разкрита пред всеки един пловдивчанин.

Поех ангажимент пред Вас да разкрием какво прави кметът с неговите приятели от транспорта. Защото и там мирише на източване на публичен ресурс.

И днес предприех действие. Всеки превозвач по силата на своя договор с общината е длъжен да води аналитично счетоводство за всяка отделна линия на обществения транспорт. Именно заради това днес изискахме през транспортната комисия на Общинския съвет тези аналитични счетоводни справки. Г-жа Ангелина Топчиева пое ангажимент до понеделник да предостави счетоводните справки, на базата на които е гласуван този 1 милион лева компенсации. От справките незабавно ще стане ясно коя линия е на загуба, по коя линия колко е разходът за гориво, шофьори и т.н.

Всичко това трябва да се стори, защото нито един пловдивчанин не заслужава, след като изсипва тези милиони за градския транспорт, да:

- се вози в мръсни автобуси;

- получава толкова некачествена услуга на обществения транспорт;

- чака по спирки и автобуси въобще да не идват;

- му се карат в автобусите.

Ще Ви държа в течение с актуална информация, след като получим документите!