Здравко Димитров - Зико да се извини на институцията Общински съвет!

Йордан Иванов
6.3.2024
5.3.2021
Здравко Димитров - Зико да се извини на институцията Общински съвет!
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Добромира Костова стана свидетел на една от най-грозните и невъзпитани случки от началото на мандата на Общинския съвет в Пловдив.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

По повод предложение на Демократична България в бюджета за ремонт на ул. "Велбъжд", кметът каза на заместника си по финанси:

"Да дойде да целува ръка и тогава ще говорим".

Няма абсолютно никакво значение, че Здравко Димитров е адресирал изказването към мен. Към когото и да го беше адресирал, проблемът е огромен. И тук няма лична обида. Има други два проблема:

- Институционалният - "целуването на ръка" е моделът, по който функционира цялата ни държава. Това нагледен пример за рушенето на държавността и институционалността.

- Манталитетният - Вие и партията ГЕРБ разглеждате властта именно през подчинение на хора, на личности. Използвате властовите инструменти, за да разрешавате личните си драми.  

Г-н Димитров, Вие вероятно се гордеете от факта, че целувате нечии ръце. Но аз се погнусявам от това. Удовлетворението на групата на "Демократична България" идва от изпълнените обещания. Ние в опозиция до момента сме изпълнили повече обещания от Вас, които управлявате. И по повод случката - в крайна сметка е добра новина, че ул. "Велбъжд" ще бъде ремонтирана без никой да целува ръце.
И не се оправдавайте, че било майтап, г-н Димитров. Заемете веднъж мъжка позиция и се извинете на институцията Общински съвет Пловдив.