Как да се развива Пловдив в следващите десетилетия?

ДАРИК
6.3.2024
16.10.2020
публикация в
Как да се развива Пловдив в следващите десетилетия?
Източник
Как да се развива Пловдив в следващите десетилетия?

Как да се развива Пловдив в следващите десетилетия? Общият устройствен план е стратегическият документ, който отговаря на този въпрос. Това е позицията на общинските съветници от Демократична България, които организират обществено обсъждане на проекта на плана с участиета на браншовите организации и гилдии и гражданите.

СПОДЕЛЕТЕ

Защо е толкова важен този дебат? Темата в студиото на Дарик коментираме с общинския съветник от Дeмократична България Йордан Иванов и ландшафтния арх. Невена Пачеджиева, зам. председател в Експертния съвет по озеленяване към Община Пловдив.

Презастрояването, липсата на достатъчно зелени площи, мръсният въздух, задръстванията, липсата на паркоместа, нефункциониращият добре градски транспорт, плачевното състояние на водопроводната мрежа и още много проблеми могат да бъдат решени в хоризонт до 2040 г. или да останат като воденичен камък за следващите поколения, счита съветникът.

Арх. Пачеджиева е категорична, че в новия ОУП трябва да се заложи задължително запазване и доколкото е възможно възстановяне на загубените досега зелени площи в Пловдив.

Срещата-обсъждане ще бъде в отворен формат. Очакванията на организаторите са  да се създаде конструктивна дискусия. След изготвяне на предложенията, те ще бъдат внесени в ОбС на града,

Обсъждането на новиа оуп на Пловдив ще се проведе на 21 октомври от 18:00 ч. в Дома на културата "Борис Христов".

Чуйте цялото интервю на Искра Койчева с арх. Невена Пачеджиева и с общинския съветник от Демократична България Йордан Иванов на линка по-горе.