Няма сделка с Георги Гергов, за която Бойко Борисов да не знае

Радио Пловдив
12.10.2021
10.12.2021
публикация в
Няма сделка с Георги Гергов, за която Бойко Борисов да не знае
Източник
Няма сделка с Георги Гергов, за която Бойко Борисов да не знае

Бизнесменът вече държи 79,3% от Пловдивския панаир заради прехвърлените му от община Варна акции. Настоявам главният прокурор да се самосезира за действия на Иван Портних и за отмяна на решението от областния управител на Варна

СПОДЕЛЕТЕ

Днес Пловдивският панаир попадна окончателно в ръцете на Георги Гергов и това е много тъжен ден за Пловдив. Той увеличава влиянието си в Международен панаир - Пловдив  до 79,3%, което му дава възможност да взима решение от всякакво естество, коментира пред Радио Пловдив общинският съветник от ДБ и лидер на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов.

На сесия на Общинския съвет на Пловдив във вторник от ДБ поискаха да се спре сделката на Георги Гергов с община Варна за влизането й в Пълдин туринвест, както и да бъде защитен интересът на Пловдив в съвместното дружество.

От ДБ очакват главният прокурор да се самосезира за отказа на кмета на Варна Иван Портних да изпълни решение на общинския съвет от 2017 г., което го задължава да прехвърли акциите на общината на държавата, както и областният управител на Варна да върне днешното решение на местния парламент като незаконосъобразно.

"По принцип вярваме, че частният собственик е по- добър стопанин от държавата, но Пловдивският панаир е изключение и е пример за точно обратното. Откакто е в ръцете на Гергов той не се управлява добре и моят  страх е, че не ни очаква нищо добро", каза Иванов.

Той призова кмета на Пловдив Здравко Димитров да проведе разговор със своя съпартиец Иван Портних, ако областният управител на Варна върне решението за ново разглеждане.

Лидерът на ДСБ отказа да коментира казаното от пловдивския кмет във вторник, че Портних предлага на Община Пловдив да купи акциите на Варна в Пловдивския панаир за 16 милиона лева. Според него това предложение никак не е официализирано и в този смисъл не звучи сериозно.

"Оглушителното мълчание на ГЕРБ в пленарната зала на Варна е много страшно. Те гласуваха сделката в условия на пълно мълчание. Прозира партийна заповед, партийно решение на ГЕРБ по темата, което идва от най- високо ниво. Няма сделка с Георги Гергов, за която Бойко Борисов да не е информиран", категоричен е Йордан Иванов.

Чуйге цялото интервю за "Радио Пловдив", като последване линка.