"Обединени "Продължаваме промяната-Демократична България" има как да реализираме големите реформи в държавата"

Йордан Иванов
6.3.2024
11.3.2023
публикация в
"Обединени "Продължаваме промяната-Демократична България" има как да реализираме големите реформи в държавата"
Източник
"Обединени "Продължаваме промяната-Демократична България" има как да реализираме големите реформи в държавата"

Интервю за "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ - за приоритетите на обединението ПП-ДБ, за партньорствата и посоката на изборите на 2 април

СПОДЕЛЕТЕ

Обединението „Продължаваме промяната-ДемократичнаБългария“ се създаде, за да разреши политическата криза в страната. Ние сме символ на това, че партиите могат да излязат от комфортния режим, в който се намират, да възстановят диалога и да се обединят в името на общи цели – в името на това България да бъде в Шенген, в името на това България да бъде в Еврозоната, в името на това да реализираме големите реформи в държавата, за подобряване, за качествена промяна на обществените отношения.

Ние от ДемократичнаБългария сме гарант за про-пазарна насоченост на следващото правителство, сме гарант за 3 процента дефицит, сме гарант за подкрепа на малкия и среден бизнес. Сме гарант за това, че Продължаваме промяната и Демократична България ще гледаме в посока разрешаване на проблема с инфлацията и кризата, която имаме вмомента.

Инфлацията е вносна,функция на войната и ние знаем как да разрешим този. На първо място – работеща КЗК. Единственият орган в тази държава, който може да осигури реална конкуренция, свободен пазар, това е КЗК. Нито един министър, нито министър-председателят,нито който и да е орган на властта може да уреди въпроса със спекулата и с конкуренцията. На второ място поред, ние от Продължаваме промяната –Демократична България вярваме, че проблемът с високите цени на потребителската кошница може да бъде разрешен именно през стимул на българските, на малките производители. Затова огромна част от европарите, които следва да се усвоят през новия програмен период, трябва да бъдат насочени не към близки до управляващите фирми, както е било до момента, а към малките производители – тези, които дават огромна добавена стойност на българската икономика и които могат да свалят цените на потребителската кошница.

Пловдивчани не са ходещи бюлетини, а са мислещи хора, нямам никакво обяснение с какъв акъл Борисов идвада води листата в Пловдив след като четири пъти вече излъга българските граждани, че ще стане народен представител и сега най-вероятно ще го направи и пети път. Затова ние планираме да организираме мощна победа над ГЕРБ в Пловдив с Никола Минчев начело.

Всички теми, които коментирахме в студиото на „Денят започва“ по БНТ с водещия Георги Любенов, вижте във видеото.