Община Пловдив да каже цялата истина за МБАЛ "Св. Мина"

Радио Пловдив
6.3.2024
30.11.2020
публикация в
Община Пловдив да каже цялата истина за МБАЛ "Св. Мина"
Източник
Община Пловдив да каже цялата истина за МБАЛ "Св. Мина"

Областният управител и кметът на Пловдив да не се чудят, докато се борят за сърцето на премиера, откъде да намерят пари за болница "Св. Мина”. А да съобщят на премиер-министъра, че съгласно Закона за лечебните заведение парите ги отпуска Министерският съвет.

СПОДЕЛЕТЕ

Отчетът на “Демократична България” за свършеното за една година е съществена част от обществения договор.


Обещахме, че ще наложим прозрачност - сторихме го. Сесиите на ОбС се излъчват на живо, решенията са публични, всяко гласуване е поименно.


Обещахме, че ще водим битка с презастрояването - сторихме го. Спасихме имоти от презастрояване, сезирахме Областния управител за "Захарна Фабрика" и много други.


Обещахме, че ще въведем браншовите организации в обществения живот - сторихме го. Заедно с браншовите организации, урбанист и експерти изработихме становище за най-важния документ за бъдещето на Пловдив - това е Общият устройствен план.


Обещахме, че няма да подкрепим нови заеми - сторихме го. Противопоставихме се на идеята за поемане на нов общински дълг.


Обещахме, че ще се противопоставим на партийните назначения.- сторихме го. Заехме ясна и публична позиция против назначаването на директора на "Старинен Пловдив" без конкурс, на главния архитект без конкурс. Спряхме порочния конкурс за избора на директор на КОЦ-Пловдив.


И много други....


За една година най-голямата грешка на Здравко Димитров е ЛЪЖАТА!


Обещаха, че няма да вдигат данъци - вдигнаха ги.

Обещаха, че няма да презастрояват града - презастрояват го.

Обещаха да направят реформа на администрацията - назначиха 9 заместник-кметове. Цял Пловдив плаща чрез данъците си заплатите на една партийна номенклатура, за да може управляващите да си купуват гласове за парламентарните избори. Всички ние плащаме заплатите на многохилядна армия партийци. Нещо повече - почтените и можещите хора в администрацията са потиснати за сметка на невежите и партийните. Необходими са механизми за израстване в администрацията според свършената работа, а не по партийна принадлежност.


Ние от "Демократична България" настояваме, че след тази кризисна година следва да се оптимизират разходи, а не да се вдигат данъци!