Йордан Иванов: Ако транспортът в Пловдив спре, кметът не трябва да управлява

Радио Пловдив
10.23.2021
23.10.2021
публикация в
Йордан Иванов: Ако транспортът в Пловдив спре, кметът не трябва да управлява
Източник
Йордан Иванов: Ако транспортът в Пловдив спре, кметът не трябва да управлява

Градският транспорт в Пловдив е схема с приемственост от 2016 година насам

СПОДЕЛЕТЕ

Акценти от интервюто на Йордан Иванов, зам.-председател на Общинския съвет в Пловдив от "Демократична България", за Радио Пловдив. Темата - какво се случва с градския транспорт в Пловдив - преди и след акцията на полицията и прокуратурата и повдигнатите обвинения на представители на някои от превозвачите и служители на общинската администрация:

"Здравко Димитров трябва да осободи поста, ако превозвачите спрат да возят утре, и да осободи всички нас от тежестта, че не може да управлява публичния ресурс на града", заяви Йордан Иванов.

"Нашият проблем е със занижен контрол, който осъществява община Пловдив, а не към превозвачите като юридически лица", каза Иванов. Той припомни, че на тази сесия, през септември 2021, на която се отпуснаха компенсации от 1 млн. лева, това се е случило без нито един счетоводен документ, доказващ загуби.

"Тук говорим за приемственост на схеми, защото от 2016 до 2021 г. е приемственост, достойна за разследване. Става дума и за обосновани съмнения за нарочна липса на контрол от община Пловдив към превозвачите. Преди две години Здравко Димитров обеща на пловдивчани общинско предприятие, но няма такова, и слушаме това непрекъснато. Общинският съвет има начин да контролира превозвачите, след последната сесия, аз инициирах искане за всички документи от страна на превозвачите, тогава излезе много важна информация, след разкриването точно на тези документи, гръмна този скандал. Категорично трябва да се поеме политическа отговорност, само че разговорът е по-дълбок, защото това е схема от предния мандат."

Цялото интервю можете да чуете, като проследите линка: https://bnr.bg/plovdiv/post/101545479/iordan-ivanov?fbclid=IwAR39BveeFrl87h8akV1CFgPfPEV516ByRFXBEA6y7IOA9cxGFjN6AxjBbXY