Йордан Иванов: Кирчев не напуска, Здравко Димитров го освобождава

Podtepeto.com
10.29.2020
30.9.2020
публикация в
Йордан Иванов: Кирчев не напуска, Здравко Димитров го освобождава
Източник
Йордан Иванов: Кирчев не напуска, Здравко Димитров го освобождава

По думите му, кметът признава провала си във финансите с този акт и сега е време за реформа на заместник-кметове до петима

СПОДЕЛЕТЕ

"По думите му, кметът признава провала си във финансите с този акт и сега е време за реформа на заместник-кметове до петима.

Заместник-кметът на Община Пловдив по финанси Илия Кирчев не напуска, а кметът Здравко Димитров го освобождава, категоричен е общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов. В коментар за Под тепето той заяви, че независимо от фактическата форма на освобождаване, така кметът признава провала си в сферата на финансите.

Йордан Иванов припомни, че на последната сесия трябваше да се обсъжда тригодишна бюджетна прогноза, изготвена от ресорния заместник.

Той дори не дойде на заседанието и кметът Димитров се видя принуден да оттегли точката от дневния ред. Вероятно тази динена кора е преляла чашата.  

По-важно е какво следва от тук нататък. Въпросът не е кой от останалите осем  зам.-кмета ще поеме ресора на Кирчев, който се освободи. Още в началото на мандата ние предложихме зам.-кметовете да бъдат пет. Считам, че не е толкова важно коя партийна калинка ще седне в стола на Кирчев, сега е моментът за тази реформа и редукция на заместниците.“

Възможно е г-н Кирчев наистина в крайна сметка да е осъзнал разликата между частния сектор и обществения. Защото едно е да работиш за един работодател, който е частник, и съвсем друго е да работиш за цялото пловдивско общество. Личеше си, че не се чувства удобно в обувките на човек, който работи за обществото и не успяваше да схване ролята си”, коментира новината за напускането на Илия Кирчев пред медията ни общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова.

„ Той допусна ред грешки и като зам.-кмет по финанси, и като зам.-председател на Общинска фондация „Пловдив 2019”. Там също не успя да разбере ролята си”, допълни тя."