Йордан Иванов пред радио Пловдив: поименни решения от всеки съветник с публична информация кой как е гласувал

Радио Пловдив
6.15.2020
31.10.2019
публикация в
Йордан Иванов пред радио Пловдив: поименни решения от всеки съветник с публична информация кой как е гласувал
Източник
Йордан Иванов пред радио Пловдив: поименни решения от всеки съветник с публична информация кой как е гласувал

Интервю за радио Пловдив

СПОДЕЛЕТЕ

Говорим с новите градски съветници:

Йордан Иванов, лидер на ДСБ - Пловдив и водач на листата на Демократична България. В интервю за Радио Пловдив той представя неговите колежки, които са новите лица в общинския съвет, както и основното от приоритетите на групата им.

Три са основните приоритети, които ще защитаваме в Общинския съвет на Пловдив - ефективно разходване на общите ни пари, електронно управление с реформа в администрацията и чист и устойчив зелен Пловдив. Това заяви лидерът на ДСБ в Пловдив адв. Йордан Иванов, който е новоизбран общински съветник от "Демократична България - Обединение".

Той влиза в местния парламент заедно с 3 дами - адвокат Веселина Александрова от "Да, България", Добромира Костова, "Зелено движение", тя е експерт по международен бизнес, и д-р Веселка Христамян, "Да, България".

Ще искаме поименни решения от всеки съветник с публична информация кой как е гласувал, ще искаме прозрачност в комисиите на ОбС и публичност и прозрачност на над 40 регистъра, които Иван Тотев държеше в тайна, както и разкриването на цялата информация за Транспортния проект, Колодрума и Зоопарка, подчерта Йордан Иванов.

"Демократична България - Обединение" ще настоява за решения на ОбС по тези теми, като очакваме и останалите съветници да ни подкрепят, допълни той.

Считаме, че Пловдив може да бъде град на ЮНЕСКО и с наши експерти ще обясним как можем в стъпки да го направим, смята Йордан Иванов. И допълни, че поемат ангажименти за по-зелен и по-чист Пловдив.

Готови сме да се колаборираме с политическите сили по ясни и точни политики, със сили, които искат да осветлят работата на институциите, искат да разкрият истината за Транспортния проект и 40-те регистъра и т.н. Няма да работим вероятно с БСП и ДПС, смята адв. Иванов.

От ДБ ще предложат председател на общинския съвет, само в случай, че заподозрат задкулисни договорки.

Цялото интервю на Живка Танчева с новоизбрания общински съветник Йордан Иванов е в прикачения файл.