Административен съд - Пловдив реши да скрие документите за неработещия транспортен проект

Йордан Иванов
6.3.2024
23.8.2018
Административен съд - Пловдив реши да скрие документите за неработещия транспортен проект
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

На 20.08.2018 г. е постановено решение на Административен съд – Пловдив, което казва, че за изисканите от нас документи за неработещия транспортен проект не са от голям обществен интерес и затова те трябва да останат скрити.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Ние водим последователни действия по разкриване на всички документи, свързани с транспортния проект. Безрезервното ни желание е този проект да заработи и Общината да понесе отговорност за неплатените неустойки от Изпълнителя. При обществените поръчки се разходват нашите пари, парите на пловдивчани, и ние гражданите имаме право да знаем как, за какво и на какво основание. Ето защо в началото на 2018 г. изискахме от Общината целия набор от документи във връзка с договора за изпълнение на проекта – техническа спецификация, техническо предложение, ценова оферта, протоколи от работа на комисията, месечни доклади от изпълнителя към общината и приемо-предавателен протокол за добре свършена работа. Общината реши, че те трябва да останат скрити и не ни даде достъп до тези документи. В резултат на това обжалвахме отказа пред Административен съд – Пловдив, но съдът с решението си потвърди този отказ.

Ние от Демократична България Пловдив ще обжалваме това решение пред Върховен административен съд, тъй като считаме, че пловдивчани имат право да разберат цялата истина. Намираме най-малко за срамно становището на Административен съд - Пловдив, че документите, които са основание да се похарчат близо 20 млн. лева от парите на пловдивчани, не са с надделяващ обществен интерес.

Информираме пловдивчани, че действията ни няма да бъдат спрени нито от решението на Общината да крие документите, нито от решението на Административен съд – Пловдив да покрие с бял чаршаф прашасалите папки, в които обществеността е на мнение, че се крие корупционна афера.

Демократична България – Пловдив
23.08.2018 г.