ДСБ обвиниха Община Пловдив в корупция!

TrafficNews
6.15.2020
7.7.2016
ДСБ обвиниха Община Пловдив в корупция!
Автор на статията
TrafficNews
Последвайте автора

"Общината в качеството си на възложител по договора не е защитила интереса на пловдивчани като неправомерно е разплатила сума по-голяма от 8 милиона лева и едновременно с това се е лишила възможността да иска неустойка в размер на над 81 хиляди лева на ден, както е по договор". Това съобщи на извънредна пресконференция в Пловдив лидерът на ДСБ-Пловдив Йордан Иванов.

МАТЕРИАЛ ЗА:
TrafficNews
СПОДЕЛЕТЕ

От партията поискаха кметът на Пловдив Иван Тотев да отговори кой ще понесе отговорност за проваления Транспортен проект.

Иванов уточни, че от сайта на АОП се вижда, че на 28 януари 2016 година общината е публикувала информация, че договора за изграждане, внедряване и поддръжка на система за управление на градския транспорт е изпълнен в срок и в пълен обем, всички суми са разплатени, не се дължат суми и не са платени неустойки.

„След като системата за управление на градския транспорт не работи и за това местната управа имаше до момента 5 извинения - НАП, шофьорите, които саботират продажбата на билети, софтуерен проблем, токов удар и т.н е крайно време Тотев да си изкара главата от пясъка и да спре да занимава пловдивчани с виновни експерти и да каже кой ще понесе отговорност за пълния провал на проекта", заяви още новият лидер на ДСБ-Пловдив.

"Проблемът е сериозен и не е изключено да става въпрос за корупционна схема и раздаване на комисионни. Дадени са много пари, а работата не е свършена. Ако кметът Тотев не реагира своевременно и адекватно, ние сме в готовност да предприемем действия на национално ниво чрез нашите народни представители и да сезираме ОЛАФ чрез нашия евродепутат", заяви народният представител Атанас Атанасов.