Новата група на РБ е стъпка към ясна отговорност в ОбС

Йордан Иванов
6.15.2020
14.7.2016
Новата група на РБ е стъпка към ясна отговорност в ОбС
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Днес се формира група на РБ в ОбС Пловдив. Това е логична стъпка към изчистен образ на РБ, носещ ясна отговорност за действията си. От тук насетне РБ вече носи персонална отговорност за начина, по който гласува и политиките, които провежда. Вече няма място за шикалкаване и прехвърляне на топката.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Припомням, че ние от ДСБ искаме 2 неща:

Отговорност! Някой да понесе отговорност за провала на транспортния проект. Понеделник Тотев отговори на въпросите ни, казвайки че имало някакъв анекс и договора бил в срок. Иван Тотев продължава да си държи главата в пясъка и не обяснява- къде е този анекс и защо не е публичен? Защо като има анекс, общината е платила повече от 8 милиона, а работата не е свършена? Защо общината е приела работата и си е вързала ръцете и заради това сега не може да иска неустойка повече от 81 000 на ден? Защо като има анекс и договорът не е приключен, общината е уведомила АОП, че договорът е изпълнен в пълен обем, без неустойки и в срок?

Прозрачен ОБС! Ние подкрепяме гражданската петиция за прозрачен ОбС Пловдив с 2 искания - 1 Заседанията на ОбС да се излъчват онлайн; 2 На сайта на ОбС да се качва информация кой общински съветник как е гласувал.
Вчера на комисии петицията е била опраскана, защото нямало ЕГН-та. Поредната процедурна хватка, за да се убие една смислена гражданска инициатива. Това са близо 400 човека, които стоят с имената си. 400 човека, които се подписаха онлайн и оффлайн. Сега разчитам, че единен РБ, носещ ясна отговорност в ОбС, ще инициира на следващата сесия промяна в правилника, за да се изпълнят исканията на петицията.