Законност и децентрализация - ангажиментите ми и като областен управител

Йордан Иванов
2.12.2021
5.1.2022
Законност и децентрализация - ангажиментите ми и като областен управител
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Ден за благодарност, промяна и отговорност!

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Приятели,

Днес за мен е ден за благодарност и ден на промяна. С решение на правителството бях определен за областен управител на Област Пловдив.

Благодаря на министър-председателя на Република България Кирил Петков и на Министерския съвет за доверието.

Благодаря на генерал Атанас Атанасов за личната номинация за областен управител на Област Пловдив и гласуваното гигантско по мащаб доверие. Всичко друго ще го кажа в личен разговор с него.

Благодаря на лидерите на "Демократична България" и Националното ръководство на "Демократи за силна България" за подкрепата.

Промяната е, че напускам Общинския съвет на Пловдив - щафетата ще поеме способният, честен и отговорен десен човек Владимир Славенски и това е добра новина за пловдивчани. Но с новите си отговорности ни най-малко не се отказвам от политическите ангажименти, които съм поемал в годините.  

Ще обявя своите приоритети и конкретния план за работа като областен управител, след като встъпя в длъжност. За мен тази позиция е ангажимент за законност и просперитет на област Пловдив. Ангажимент за продължение на политическото ми дело за правов ред, модернизация и децентрализация в страната. Ангажимент за това нито една стотинка от публичните ни пари да не се харчи скрито и на тъмно. Ангажимент за прозрачност.

Защото, приятели, където няма ред и законност, няма СВОБОДА И ПРОСПЕРИТЕТ. А в Пловдив област живеят СВОБОДНИ хора, достойни и способни да управляват живота си - без някой да им раздава пари от прозореца на джип.

За мен е чест и огромна отговорност!