Защо реших да се кандидатирам за народен представител от Пловдив и областта?

Йордан Иванов
6.3.2024
7.9.2022
Защо реших да се кандидатирам за народен представител от Пловдив и областта?
Автор на статията
Йордан Иванов
Последвайте автора

Търся Вашето доверие и Вашата помощ - за децентрализация на местната власт, безкомпромисен контрол на начина, по който общината харчи общите ни пари, развитие на транспортната свързаност на Пловдив и региона ни, целево финансиране за междублоковите пространства.

МАТЕРИАЛ ЗА:
Йордан Иванов
СПОДЕЛЕТЕ

Скъпи приятели,

Тези от вас, които ме познават, знаят, че държа на думата си. Не изневерявам на принципите си, колкото и да е висока цената за това. Винаги си вдигам телефона, а ако не мога - връщам обаждане на всеки. В живота си деля хората на такива, които си вършат съвестно и почтено работата, и такива, които не го правят. Слухове и интриги не обичам и ги подминавам. Не вярвам в залепени етикети, а в дела.

Освен професионалния си път като юрист, избрах да бъда и в политиката, за да постигаме заедно резултати. Към това се стремях и в Общинския съвет на Пловдив - по казуси като прозрачност, транспортен проект, презастрояване и т.н., и като областен управител - където успяхме да направим административна реформа, въпреки краткото време от 6 месеца.

Резултатите обаче зависят и от представителността. Днес заставам пред Вас, за да потърся Вашето доверие. Да потърся Вашия глас за листите на "Демократична България" и за вашия преференциален глас за мен - с номер 25/102 за Пловдив град и 25/101 в Пловдив област.

Освен Вашата подкрепа, търся и Вашата помощ. Ще съм благодарен да споделите на вашите близки, приятели и съседи за участието ми в кампанията на парламентарните избори. И какво можете да очаквате, ако дадете своя глас, за да ви представлявам в 48-ото Народно събраниe:

Темите "децентрализария" и силни региони да бъдат в дневния ред на новото Народното събрание и реформата от постсъветско към модерно европейско управление на регионите да започне.

Безкомпромисен и ефективен контрол на разходването на публичния ресурс в община Пловдив. Вярвам, че всяко финансиране, отпускано на общините, трябва да се разходва пестеливо и ефективно. А това е точно обратното на всичко, което се случва в община Пловдив.

Целево финансиране за междублоковите пространства в гр. Пловдив. Градът ни страда страшно много от занемарени междублокови пространства, с които всеки ден се сблъскваме. От Източен през Южен до Кършияка и Западен район - навсякъде междублоковите пространства са неподдържани, без необходимия брой детски площадки, без облагородени и социализирани пространства. Вярвам, че едно целево финансиране, заедно със засилен контрол как община Пловдив  разходва тези пари, може практически да промени облика на града ни за от 6 до 12 месеца.

Подобряване на транспортната свързаност на област Пловдив. Пловдивска област е индустриалното сърце на България. Тя е един жив организъм с града ни и е важно да се реализира проектът, за който толкова много работих - модерна железница в областта. Реализацията на железница, която минава и през сърцето на град Пловдив, заедно с адекватна областна транспортна схема, съобразена с графика на влака, би подобрило качеството на живот в Пловдив град и цялата област.

Целенасочено усилие за развитие на летище Пловдив. Като областен управител, в рамките на правомощията ми, положих сериозни усилия  с ръководството за възраждане на летището. Тези усилия ще продължат, като аз вярвам, че изграждането на товарен терминал следва да бъде приоритет за следващите народни представители от града и областта.

Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'демократична българия обединение темите "децентрализация" и силни региони трябва да бъдат Ð дневния ред на новото народно събрание. йордан иванов 102 16 мир пловдив гpag 101 17 мир пловдив област 25 купуването и продаването на гласове E престъпление'